cPanel tárhely internetszolgáltató

Posted by Marian Vasilescu on December 9, 2022 in Internet

WordPress tárhely 2023? Az IoT előnyeinek kihasználásához szükség van a felhőre, amely elemzi ezeket az adatokat, és meglátásokat tesz belőlük. Egy intelligens közlekedési rendszer például képes egy egész terület forgalmi viszonyait nyomon követni, felfedezni, hogy hol merülnek fel problémák, és a mesterséges intelligencia segítségével gyorsan átirányítani vagy lelassítani a járműveket, hogy megelőzze a fennakadást. Az ilyen jellegű beavatkozás szinte lehetetlen lenne a felhő képességei nélkül.

Milyen védelem van a hackerek ellen? Szervereinken futó szolgáltatások DDOS védelemmel rendelkeznek, de ezen felül ModSecurity eszköztárának segítségével a támadó jellegű próbálkozásokat is blokkoljuk. Ezen felül rendszeresen végzünk vírus és malware keresést a fájlokban. Webtárhely: Klasszikus webtárhely szolgáltatás, SSD meghajtóval, magas órajelű CPU-val, többféle választható PHP verzióval és napi mentéssel; akár ingyenesen is elérhető! Olvassa el további információ a webhelyen .hu domain regisztráció. Gyors & megbízható: Szolgáltatásainkat a legmodernebb és megbízhatóbb eszközökre és megoldásokra építjük, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani.

2012-ben az Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) elindította az új általános felső szintű tartományok (új gTLD-k) programját a domain névtér bővítése érdekében. A TLD-k a webcímek fontos részét képezik, és a domain név és a pont mögötti betűket jelentik. Az olyan TLD-ket, amelyek nem egy országra vagy területre utalnak, általános TLD-ként (gTLD) ismerjük, ilyenek például a .com, .net és .org. Az innováció, a verseny és a fogyasztói választék fokozása érdekében azonban új gTLD-ket vezettek be. A program indulása óta több mint 1200 új gTLD-t hoztak létre: a legutóbbiak közül néhány a .kids, a .music vagy a .spa.

Nem is olyan régen a megfelelő TLD kiválasztása még viszonylag egyszerű volt, mivel nem sok közül lehetett választani. Ma már azonban sokkal több van, és folyamatosan újabbakkal bővül a választék. A jó hír az, hogy ezek közül sok kulcsszó alapú, ami azt jelenti, hogy a domainnév első részében kevesebb kulcsszót kell használni. Néhány példa az új TLD-kre: .shop, .restaurant és .photos. Gyakori gyakorlat, hogy a cégek hírnevük védelme érdekében több TDL-t is regisztráltatnak a márkanevükhöz kapcsolódóan.

Ha nagyon éles szemmel nézi a webcímeket a böngészője felső sávjában, valószínűleg észrevette már bármely weboldal címének legelső részét, a “HTTP” vagy “HTTPS” betűket. De mi is az a HTTP, és hogyan működik? Vessünk egy pillantást a ragasztóra, amely összetartja a webet. A HTTP egy rövidítés, és a hipertext átviteli protokoll rövidítése. Bontsuk le egy kicsit, kezdve a “protokoll” résszel. A technika világában a protokoll azon szabályok összessége, amelyeket a gépeknek be kell tartaniuk ahhoz, hogy “beszélhessenek” egymással. Például a VPN protokollok határozzák meg, hogy a VPN-ek hogyan lépnek kapcsolatba a szerverekkel. A HTTP ennél sokkal kevésbé specifikus, és inkább az internet működésének szabályait határozza meg. Nézze meg extra információ a webhelyen awh.hu.