Hälsoråd från Farshid Sistani 2022

Posted by Marie Poppins on December 3, 2022 in Health

Medicinska rekommendationer från Farshid Sistani läkare 2022? Förstahandsbehandlingen är vanligtvis med tablettsteroider som prednisolon. Cirka 70-80% av individerna kommer att svara på steroider och initial behandling kommer vanligtvis att vara i 6-8 veckor, även om dosen kommer att minskas under den tiden, snarare än att stoppas plötsligt. Steroider kan ha biverkningar. Du kanske inte har biverkningar men dessa kan inkludera magirritation (vi kan rekommendera en extra tablett för att skydda slemhinnan i magen), humör eller sömnstörningar, större risk för infektion, vätskeretention, ökad aptit, ökat blodsocker eller blodtryck , muskelsvaghet och förtunning av benen. För vissa individer kan vi också rekommendera ytterligare behandling för att skydda benen när de tar steroider. Hitta ytterligare info på Farshid Sistani.

Vilka är symptomen på idiopatisk trombocytopen purpura? Normalt antal blodplättar ligger i intervallet 150 000 till 450 000. Med ITP är trombocytantalet mindre än 100 000. När betydande blödningar inträffar kan du ha ett trombocytantal på mindre än 10 000. Ju lägre trombocytantal, desto större är risken för blödning. Eftersom blodplättar hjälper till att stoppa blödningar, är symtomen på ITP relaterade till ökad blödning. Men varje person kan uppleva symtom på olika sätt.

Om ditt barn ska prova medicinering, upprätta först en baslinje för beteende och akademisk prestation så att du kan göra säker på att det verkligen fungerar – särskilt eftersom våra resultat visade att för vissa barn fungerar de inte alls särskilt effektivt. Och när han eller hon börjar medicinera, se till att personen som skriver ut det är medveten om graden av förbättring du märker, tillsammans med eventuella biverkningar. Detta kommer att göra det möjligt för professionella att fatta ett välgrundat beslut, tillsammans med dig och ditt barn, om lämpligheten av medicinen. Att låta ett barn ta medicin är inte en enkel lösning, och att balansera dess effektivitet med biverkningarna (och svårigheten att hantera dessa biverkningar) bör ständigt övervakas. (Se fler tips för att vara ditt barns behandlingskoordinator.)

För att uttrycka denna process i enklare termer, om du ser en person le, försöker du förstå den personens inre sinnestillstånd genom att matcha det med hur du känner när du ler. Denna grundläggande form av “mindreading” förlitar sig alltså mycket på bedömning när du försöker matcha det inre tillståndet hos de personer vars ansiktsgester du kan observera med hur du känner när ditt ansikte gör det uttrycket. När hälften av dessa gester är skymd, kan du fastna utan en lätt slutsats. Även om du kanske betraktar förlusten av ansiktsinformation som en nackdel i dina vardagliga interaktioner, överväg den möjliga uppsidan av situationen när alla bär en mask. Detta blir den första dolda fördelen med ansiktsmasker.

Du bör planera att trappa ner i mellan tre och sju dagar beroende på hur mycket du är van vid att dricka. Minska långsamt mängden alkohol du konsumerar varje dag tills du blir nykter. Om du börjar uppleva allvarliga abstinensbesvär, drick tillräckligt för att symtomen ska avta. Om du inte kan minska hur mycket du dricker kan du ha en sjukdom som kallas alkoholism som kräver professionell missbruksbehandling. Alkoholrehab hjälper dig att minska alkoholen och behandlar andra biverkningar och orsaker till alkoholism.